fejlec
menusor
Bozsoki Harci Kennel Untitled Document
 

Tenyészetünk::
Tenyészetünk öt teljesen különálló vérvonalból tevõdik össze. Tenyészetünk tenyész létszáma 15-16 egyed. Természetesen van idõs és fiatal kutyánk és olyan, aki megmarad tenyésztésre, de a késõbbiek során kiderül, hogy erre nem alkalmas, õk a védelmi kutyák. Tenyészteni, csak kizárólag olyan egyeddel lehet, szabad, amelyik küllemre és munka szempontjából is megfelel a követelményeknek. Tenyésztéssel kísérletezni, felelõtlen szaporításba fogni, egy adott fajta tönkretételét jelenti!

Ne tévesszen meg senkit az a látvány, hogy kiskutyaként szinte egyforma mindegyik, a problémák késõbb jönnek. Informálódjuk vásárlás elõtt van-e kiállítási eredménye, van-e a tenyészetbõl munkavizsgás kutya és nem árt az ott leírtakat elolvasni, mert ha a szülõk nem alkalmasak munkára, akkor a kiskutyák sem lesznek valószínûleg! Ebben az esetben csak biztatást kapunk és nem minõségi kiskutyát! A legnagyobb odafigyelés és tenyészpárok kiválasztása esetén is adódhatnak problémák. A tenyésztésben véletlenek ritkán adódnak! Tenyésztési irányelvünk, több mint tíz éves célunk, nyugodt, bátor, jó mozgású, tekintélyparancsoló, gazdájához ragaszkodó, jól képezhetõ, fegyelmezhetõ és küllemre egységes moszkvai õrkutya tenyésztése.

Kutyáink a kiállítások mellett, aktív munkakutyák! A küllem önmagában megbontja a kívánatos biológiai egységet és hátráltatja a fajta állandó javulását. Ez természetes, hiszen az alkat egyedüli figyelembevétele a kutya tenyészértékérõl nem adhat tiszta, világos képet. Márpedig a tenyésztés célja, hogy egyensúlyt teremtsen teljesítmény és küllem között.

Tenyészetünk képei
Untitled Document